Valami olyasmi, hogy GT

Szóval idén is megrendezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hallgatói Önkormányzati Tanácsa (ismertebb nevén HÖT) a nagy sikerű Gólyatábort (ismertebb nevén GT-t) Fonyódligeten (ismertebb nevén Fdlt-n :P ). És ezen a hatalmas össznépi rendezvényen ott volt a SzóSzerint Keresztény Diákkör (ismertebb nevén SzóSz) is.  Mivel Siófokon lakozom, a csapat messzebbről jött tagjai nálam aludtak a tábor előtti este. Nagyjából este tízkor érkeztek busszal. Persze nem Volánbusszal, hanem Misubusszal. Még nem kezdődött el semmi, mert Tomiért még el kellett mennie Babettnek és Misunak Fenyvesre, ugyanis egy égő fa dőlt a sínekre (!!!), és nem jártak a vonatok.  Szóval éjféltájban megjött Tomi is, és együtt volt a csodacsapat: Misu, Babett, Móni, Eszter, Dóri, Tomi meg én. Először megfőtt a vacsora: finom virsli. Úgy éjjel egykor meg is ettük. Majd még imaestet is tartottunk, úgyhogy már a felkészülős napon sem aludtunk túl sokat.  Másnap „hajnal kilenckor” (by Tomi) ébredtünk, megreggeliztünk, imáztunk. Tomi és Misu összedobta a misére az énekrendet.  Úgy déltájban sikerült elindulnunk a gólyák kiképzési helyére. Itt először elfoglaltuk a szállást, majd gyakoroltuk a mise-énekeket. Közben megjöttek a gólyák is, hangos „kettes sorba!” kiáltásokkal kísérve. Gyorsan magunkhoz vettünk valami ételt, majd irány a mise, ahol mi szolgáltattuk a zenét. Sajnos a kivetítés nem valósulhatott meg, mert nem volt hova vetíteni. De azért így is jól sikerült a dolog szerintem, eltekintve attól, hogy nem jutott nekem szék. Aztán, amíg a gólyák megismerkedtek egymással, berendeztük a teázót. 

Kiköltözés

Első nap nem igen jöttek a gólyák. 1-2 lány már beült zászlót, címert rajzolni. Megjött közben Andi és Jutka is. Elmentünk GTV (ETV utóda) vetítésre, majd azért már akadt pár teára avagy beszélgetésre szomjuhozó lélek. Lefeküdtünk aludni, majd másnap reggel folytatódott a móka. Lementünk a Balcsira fürödni délelőtt, hogy gyakoroljunk a délutáni frizbifocira. Babett új frizbit vett, szép rózsaszínt. Kicsit érdekes a formája, Misu szerint kicsi a pereme. Utána ezzel hülyültünk egész GT-n (: Eléggé hűvös volt a víz, de meg lehetett szokni. Ebéd után kezdődött a nagy sorvetélkedő, amiből mi is kivettük a részünket: megfrizbifociztattuk a gólyákat. Szokás szerint volt ügyesebb meg kevésbé ügyes csapat is, volt akiknek nagyon jó emberfogása volt, meg 3:2-re tudtuk csak őket verni; de olyan is akadt, hogy a végén már hagytuk őket gólt dobni, mégsem sikerült nekik. Volt egy harci sérültünk is: Andi, akit Misu orrba dobott a koronggal. Szerencsére nem volt komoly baj, mire elértek az orvoshoz, kutya baja nem volt. A végén már megint frizbizett. A játék érdekessége volt, hogy a közelben voltak a Gólya FM (ex. Láger Rádió) hangszórói, és a zene stílusának megfelelően ment a játék: amikor rockot toltak, mindenki energikusan játszott, de amikor ráálltak Eric Claptonra, „megállt a frizbi a levegőben” (by Misu).  Közben megérkeztek a szörpök a HÖT jóvoltából, hogy a melegben ne teját kellen a gólyákoknak inni. Vacsi után még jöttek hozzánk zászlót készíteni, aztán következett Dombóvári István fellépése.  A karaoke alatt elpróbáltuk a Misu által átalakított vakondszínházat, majd  a GTV után belekezdtünk a darab játszásába.

Vakondszínházra készülve

 Sajnos csak 4-ig jutottunk, abból is az egyik Dóri volt, közülünk. A 3 gólyalyány viszont elég érdeklődőnek tűnt. Éjjel hármas fekvés, hajnal fél nyolcas kelés, szeretjük, persze reggeli után visszafeküdtem aludni, mert nagyon fáradt voltam. Közben szaktájékoztató, meg szabad program=zászlókészítés volt. „Hol találok ollót?” „Miért nincs sárga pasztellkréta?” „kérhetek papírt?”-egy kis felfordulás befigyelt. Közben kiagyaltuk, hogy beugrót is csinálunk este a vakod mellett, mert sokan kérték. A GTV-sekkel leforgattuk a reklámfilmjét is, mindenki beugrált a húúúúú wc-be (by Babett), meg a kukába stb., aztán meg a Balcsiba. A GTV-sek meg megvágták. Cserébe csináltunk nekik teát.  Közben megérkezett Norbi. Elkészültek a csapatindulók, a zászlók, ittak még egy szörpöt (meg mást…), és irány a csapatelőadás, ahol minden csapat megmutatta, hogy mit tud.

SDC11593

 Utána GTV vetítés, meg közben megírtuk a zsebszövegeket. Miután kiünnepelték magukat a gólyák, belevágtunk a zsebszövegbe. Összesen 3 gólya jött… A zsebszövegek után stoppoltunk még kicsit, aztán abbahagytuk, beszélgettünk egyet, aztán irány az ágy.  Másnap reggel fél nyolc helyett kilenckor keltünk, így egy óránk volt mindent berámolni a kocsiba. Kis késéssel sikerült is összecsomagolni a cuccainkat, meg lebontani a teaház dekorációját. Aztán leültünk a fűbe, és megettük a reggelit. Utána pedig buszra szálltunk, és elindultunk hazafelé…

A bejegyzés trackback címe:

https://siofok35.blog.hu/api/trackback/id/tr973212145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az Úr íródeákja 2011.09.09. 08:18:52

Köszi, András, ez elég jó lett.
Jó volt az a négy nap Fdlt-en! :)

Az0r 2011.12.06. 02:46:55

Szerintem is...
Ezen a képen ráadásul egész emberi fejem van :)

Egy vasútmániás esete a töri szakkal

Siófok helyett egy ideje Vácon élek, és a töri szakot is már régen elvégeztem. De vasúti kalandjaim folytatódnak! Útra fel!

Friss topikok

Linkblog

süti beállítások módosítása