HTML

Egy vasútmániás esete a töri szakkal

Vasútmániás vagyok, Siófokon élek. Sokat vonatozom, járom az országot. Ezekről és életem egyéb mozzanatairól is olvashattok itt.

Friss topikok

  • JasonX2: nevtelenutazo.blog.hu/2014/09/22/2014_08_31_20_eves_jubileumi_2_resz_a_kaosz_szive_helyett_a_107-e... (2018.03.30. 07:29) Kétnapos keleti elveszővágány-túra (Fedőnév: Ojjektum túra)
  • siófoki35: Állítólag a Fortepan és a Portraitpan emulzió nem különbözik, csak az antihalo réteg matt. (2014.07.27. 22:26) Négyzetesen a világ
  • delejezoe: Te lehetsz az egyetlen, aki egy gép ismertetőjénél kihagyja az objektív gyújtótávolságát. :) (2014.07.15. 21:18) SMENA-8M, dm 200-as filmmel, dm/cewe laborban
  • nevetnijo: Szerintem is nagyon jó kezdeményezés. Ha csak tehetem elmegyek, és én is fotózgatok. (2013.04.30. 15:41) Budapest100
  • Polgár István: Régi vasút modelleket keresek. Elég szép gyűjteményem van már H0-ból. Szeretnék megszerezni egy sz... (2013.03.09. 16:09) A szerény utód

Linkblog

2009.02.03. 20:11 siófoki35

Pázmányos létem históriája 2. -Stop-estek és a Kúmi

...és igen, elmentem a Stop-estre. Még úgy is, hogy Gyuriék nem értek rá kezdettől. Lementem a Tibi pincébe, köszöntem, körülnéztem. Egy (bogaras) srác éppen megkoronázta magát egy papírkoronával, el is kezdtem, hogy "Felkelt a napunk, István a mi urunk". Aztán elment a király (akiről később kiderült, hogy tényleg István), meg még páran vele. Elkezdtem ismerkedni. Bal oldalt a lányokkal kezdtem. Orsi, Julcsi, úgysem fogom megjegyezni. Orsi mondta, hogy épp végezni készül az egyetemen, mondom de kár. Aztán az egyetemista hírességekről esett szó. Szó(Sz)ba hoztam Herczeg Flórát is, mire egy lány a másik oldalról átszólt, hogy egy suliba járt vele. No, hát átmentem. Ott kisebb meglepetés ért, ugyanis a magyarszalagos hajú Andit láttam, akivel együtt járunk az órák vagy 70%-ára. A meglepetés hatására herczegflórás lányról el is feledkeztem, mondta a nevét, de nem jegyeztem meg. Szép dolog, mi? Közben megjöttek a többiek is, de még mindig nem voltunk elegen. Elkezdtünk fáraósat játszani. Mikor már elegen voltunk, elkezdődött a STOP! Fergeteges ötlet-és poénparádé órákon keresztül, én is próbáltam magam aktivizálni, de ez nem mindig sikerült, hála néhány embernek: Dorina, Zoli... Hopp, újabb nevek! Hogy fogok én ennyit megjegyezni??? :-) Na, azért a végére már a többségét tudtam. Mikor már be kellett zárni a Tibit, kezdődött az udvari móka: frizbizés (törött frizbivel-életveszély!), stírölés, puff-puffozás, stb. Fergeteges egy este volt,mit ne mondjak! :-) Elhatároztam, hogy azért néha, ha lesz ilyen program, majd elmegyek.

...az első ilyen alkalom a Talitha Kúmi avagy Monddkigyorsananevét zenekar koncertje volt(nov.12.). Keresztény zene, mondom nem vagyok valami vallásos, de elmegyek, mert érdekel. De aznapra már beterveztem egy könyvtárazást Budapesten. Hát, mit csináljak? Bemegyek előtte, úgyis csak hétkor kezdődik! Ennek megfelelően hazamentem, elkezdtem kiolvasztani a jeges paradicsomos húsgombócot. No de nem adta magát könnyen. Mire kiolvadt, alig volt időm megenni. gyorsan belapátoltam, az innivalót már az előszobában ittam meg (a pohár még mindig ott van, poénból), aztán futás az állomásra!! Kiléptem, vonatkörtöt hallottam. És akkor elkezdtem iszonyatosan, tüdőt-légcsövet-tüszősmandulát nem kímélve rohanni. és rohantam-rohantam végig a Béla király utcán. De hosszúúúú!!!! Tüdőmet majd kiköptem de futásfutááás!! Aztán megérkeztem az alagút elé. Vonat sehol. Kiértem a peronra. Vonat sehol. Megálltam a bezárt épület előtt, csendesen fújtattam, néztem magam elé. Vonat sehol. Rámköszönt egy lány a peronról. Maradék agyamat összeszedve gondolkodtam, ki ő. (vonat sehol) Töris? Nem. Nyolcas? Nem. Gólyatábor? nem. Hát akkor honann ismer? Hát persze, a STOP-est! barna, göndör haj, asszem Julcsi.  Odamegyek. Vonat sehol. Visszaköszönök. Kérdtem: Mi tülkölt? Az az előző vonat volt,elromlott és visszafordult- jött a válasz. Mondom király. Akkor egy darabig nem jön vonat.Hova mész? -órám lesz bent Pesten és már nem érek vissza a koncertre. -Én könyvtárba megyek.- Akkor te sem érsz vissza- Miért, csak hétkor kezdődik.- Hatkor lesz. -Tééényleg?? De jó, hogy találkoztunk. Hát, akkor nem sok értelme van már bemennem. Közben kitisztult az agyam. Megkérdeztem, hogy is hívják, ugye Julcsi?? -Neem, Ági. Hát jól melléfogtam. De most már tudom :-) Vonat sehol. De már nem is érdekelt. Elkezdtünk Ágival beszélgetni. Ki ő, mit tanul, honan jött (Jéé Kerecsend?! Én olyat nem is hallottam még!), meg én is elmondtam a magamét. Vonat sehol. Kukásautó, na az jött. Közben az is kiderült, hogy ő a herczegflórás lány. Csak ugye, először elterelődött a figyelmem róla. Vonat sehol. Már egy órája álltunk a peronon. Áginak nem volt már értelme bemenni, nekem meg alapból sem. Így hát elhagytuk az ojjektumot. Öt perc múlva jött a vonat, még láttuk az útról. De már nem érdekelt senkit. Hazamantünk. A torkom baromira fájt.

Este aztán bementem a koncertre. Ilyen hideg idő még nem volt. Átfagytam a könnyített télikabátban. De ott a koncerten melegség töltötte el a szívemet. Megérintett. Szép volt. Megéreztem, hogy eddig,és nem tovább tudtam pogány lenni. Valami megmozdult bennem. Aztán utána következett a frizbifoci, stírölés, majd a brit buldog, amikoris Isti befejelt egyet nekem, de ez nem szegte kedvem (Mekk mester...). Valamiért -akkor még tán öntudatlanul- Ágival egymás mellé kerültünk, é kihúztuk végig, talán mi voltunk az utolsó kettő, akiket az első körben nem tudtak elfogni :) De ez teljesen véletlen volt! És megismerkedtem Julcsi kedvenc dalával is: "Fivérem nap, és nővérem hold..." Élményekkel telve értem haza.Lefekvér előtt az imámat nem a jó alvás kérésével,és nem is felhőtlen zórakozásmegköszönésével kezdtem, hanem így:

"Istenem, köszönöm, hogy megismerhettem Ágit."

Ez a nap azóta is rejtély nekem. Nem tudom, miért akartam bemenni pestre, és nem értem azt sem, hogy miért fogott meg annyira Ági. De az biztos, hogy Áginak nagy szerepe van abban, hogy szószos lehetek.

Nem szabad kihagyni az események közül a nyílt napot sem, amikor a szószosok is kint voltak, és szorosabbra fűztem a kacsolatot velük.

Aztán jött a szülinapom. A nyolcasok közös Jenőzést szerveztek a tiszteletemre. Valahogy fülembe jutott, hogy stop-est is lesz. Na a délelőttöt arra szántam, hogy kiderítsem, hogy öttől lesz a Quaesturában. Na mondom, bemegyek hatra. Mert írni kell a helytörit. Még nem ment a stop. Előtte lenyomtunk egy fáraót is. Eztán kezdetét vette a nemzetközi stoppolás, melyet gy lengyel cserediáklány jelenléte tett nemzetközivé. Ekkor hangzott el a híres kérdés először tőlem: "Ági hol vaan???" Hát, kórházban volt. De eljött. Hihetetlen, hogy iylen megpróbáltatások közt is vidám tud lenni valaki. Én már egy náthától is "meghalok" :-( No, térjünk a vissza a stopra! Nagyon önfeledt játék volt, legendák születtek (BA és KI pl.). Takács Peti igen aktív volt, akit Gyuri hívott vala el. A hangulat akkor hágott a tetőfokára, amikor egy doboz Merci csoki előkerült. Egy perc alatt 10-15 stop volt!!! :-) Azért mndenkinek jutott a csokikból! Záróra után még játszottunk sokat, és úgy 11 körül énekelve vonultunk ki a kaou felé. Ezek után nagyon idegenüléreztem magam a Jenő kocsmában a 8-asokkal. Egyre inkább körvonalazódott bennem valami...

(folyt. köv.)

Szólj hozzá!

Címkék: egyetem szósz


A bejegyzés trackback címe:

https://siofok35.blog.hu/api/trackback/id/tr69920969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.